Esmorzars de forquilla, ganivet i cullera Restaurant Sant Antoni Premià Maresme
Després de donar-li moltes voltes, hem pres la decisió de fer esmorzars de forquilla, ganivet i cullera.
Analitzant-ho bé, tenim tots els factors a favor : una antiga casa de
pagès amb aparcament, llar de foc i terrassa on es podran trobar gent
tan dispar com: ciclistes, constructors, lampistes , mares que després
d’ acompanyar els seus nens a l’escola fan el cafetó etc…
Horari d’esmorzars de forquilla:
FEINERS: des de les 10:30 h del matí fins les 12:00 h.
CAP DE SETMANA: des de les 09:00 h del matí fins les 12:00 h.
DESCARREG'AT LA PROPOSTA D'ESMORZAR DE FORQUILLA
Deia Josep Pla
que a Catalunya els esmorzars són en general escarransits, o sigui, escassos, sobretot en les poblacions grans. “Aquí se sol esmorzar”, apuntava, “amb una tassa de cafè negre o amb un bol de cafè amb llet i una torrada”. El savi de l’Empordà sabia molt bé, però, que aquesta frugal col·lació no és aplicable a alguns pobles de l’interior, on la vida es paladeja sense tants miraments i on encara sobreviuen algunes fondes en què es porta aquest potent esmorzar, abundant en plats i en calories, conegut com esmorzar de forquilla.
El nom en aquest cas ho diu tot: vade retro torrades, entrepans i brioixeria selecta; en aquests esmorzars es fa imprescindible l’ús de la forquilla i, en alguns casos, també del ganivet. I per beure, per descomptat, res de cafè amb llet, sinó que el que s’imposa és un d’aquells forts vins de cooperativa, si pot ser en porró.

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada