Esmorzars de forquilla Restaurant Sant Antoni Premià Maresme Barcelona

Esmorzars de forquilla, ganivet i cullera Restaurant Sant Antoni Premià Maresme

Després de donar-li moltes voltes, hem pres la decisió de fer esmorzars de forquilla, ganivet i cullera.
Analitzant-ho bé, tenim tots els factors a favor : una antiga casa de pagès amb aparcament, llar de foc i terrassa on es podran trobar gent tan dispar com: ciclistes, constructors, lampistes , mares que després d’ acompanyar els seus nens a l’escola  fan el cafetó etc…

Horari d’esmorzars de forquilla:

 FEINERS: des de les 10:30 h del matí fins les 12:00 h.

CAP DE SETMANA: des de les 09:00 h del matí fins les 12:00 h.



 

DESCARREG'AT LA PROPOSTA D'ESMORZAR DE FORQUILLA
PDF. ESMORZARS DE FORQUILLA


 

 

Deia Josep Pla

que a Catalunya els esmorzars són en general escarransits, o sigui, escassos, sobretot en les poblacions grans. “Aquí se sol esmorzar”, apuntava, “amb una tassa de cafè negre o amb un bol de cafè amb llet i una torrada”. El savi de l’Empordà sabia molt bé, però, que aquesta frugal col·lació no és aplicable a alguns pobles de l’interior, on la vida es paladeja sense tants miraments i on encara sobreviuen algunes fondes en què es porta aquest potent esmorzar, abundant en plats i en calories, conegut com esmorzar de forquilla.

 El nom en aquest cas ho diu tot: vade retro torrades, entrepans i brioixeria selecta; en aquests esmorzars es fa imprescindible l’ús de la forquilla i, en alguns casos, també del ganivet. I per beure, per descomptat, res de cafè amb llet, sinó que el que s’imposa és un d’aquells forts vins de cooperativa, si pot ser en porró.

M’oblidava: un altre ingredient imprescindible és el de disposar de prou temps per davant, ja que aquests esmorzars no resen amb les presses pròpies de les grans ciutats, encara que a Barcelona encara hi ha certs llocs, que aconsegueixen saltar-se la norma de la vida accelerada per aliar-se amb la forquilla a l’hora d’esmorzar.

Comentaris